Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

"Καλά λόγια για τον Θεοδωράκη"


"Το μήνυμα μου, έχει αφορμή τα σχόλια σας για το βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο καθένας σίγουρα μπορεί και πρέπει να έχει την δικιά του γνώμη αλλά παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους, ίσως τον καλύτερο...

δημοσιογράφο αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Με ρεπορτάζ τα οποία είναι κάτι παραπάνω από τέλεια και εκπομπές και άρθρα που πολλοί θα ζήλευαν. Δεν μπορούμε να τον κατηγορούμε για το βίντεο που ανέβασε. Αυτό είναι η πραγματική ελευθερία… Να ακούγονται όλες οι απόψεις! Και ναι, υπάρχει και αυτή η άποψη. Το εν λόγο βίντεο, δεν είναι απλά μια ανθελληνική μπούρδα που ανέβηκε στο διαδίκτυο αλλά εκφράζει κόσμο και περνάει με τον δικό του σατιρικό τρόπο πολλά μηνύματα.

Ωραία, και σας ρωτάω εγώ.. Το βίντεο σας πείραξε επειδή έθιξε τον παρέλαση.. Δηλαδή , για πηγαίνετε μια βόλτα από τα σχολεία και ρωτήστε τους μαθητές πως γίνονται η παρελάσεις. Είμαι νέα και δεν έχω αφήσει το σχολείο πολλά χρόνια πριν και ξέρετε τι θυμάμαι? Τον γυμναστή να μας απειλεί ότι αν δεν κάνουμε παρέλαση θα πάρουμε απουσία, την διευθύντρια να μας το λέει το πρωί στην προσευχή ( γιατί έτσι πάει.. υποχρεωτική προσευχή και υποχρεωτική παρέλαση ). Εμάς τα παιδιά να πηγαίνουμε στις πρόβες για να χάσουμε μάθημα και τελικά την ημέρα της παρέλασης όλοι τάχα μου να έχουν να πάνε στα χωρία τους και άλλα διάφορα.. Και να απουσιάζουν πολλοί από τις παρελάσεις και να κρύβονται μέσα στον κόσμο που παρακολουθεί για να μην τους δει ο γυμναστής! Ωραία.. Σε εσάς όμως αρέσει να το βλέπετε, το αποτέλεσμα. Μαθητές – στρατιωτάκια και καλά να τιμούν το έθνος με κύμα υπερηφάνειας? Πλάκα μας κάνετε? Εθελοτυφλείτε στην αλήθεια?

Και ναι, αν ο Σταύρος Θεοδωράκης υπερασπίζεται κάτι πέρα από τα σύνορα, πολύ καλά κάνει. Έλληνας δεν είναι μόνο εκείνος που δακρύζει μπροστά από τη σημαία και ταυτοχρόνως χτυπώντας και βρίζοντας του μετανάστες ντροπιάζει αυτομάτως τη χώρα του αλλά εκείνος που έχει ανοιχτούς ορίζοντες και που πιστεύει ότι τελικά πέρα από κάθε σύνορα, στις φλέβες όλων μας κυλάει το ίδιο αίμα..

Όσο για τη σημαία, το βίντεο αντικατοπτρίζει μια πραγματικότητα, ναι, η πλειοψηφία την αγοράζει στα lidl και ναι , η πλειοψηφία κατεβαίνει στις παρελάσεις έτσι, χωρίς λόγο.

Κι αν έκανε εκπομπή για τα Σκόπια – Μακεδονία, τότε μπράβο του που έχει τα κότσια να δείξει και την άλλη πλευρά. Χρειάζεται και αυτό… !!! Αν δεν συνέβαινε, θα μιλάγαμε για λογοκρισία. Αν όμως οι τηλεοράσεις στα Σκόπια δείχνουν ότι πρέπει να ονομαστούν Μακεδονία, θα τους κατηγορούσαμε ότι χειραγωγούν τα πλήθη. Αυτό είναι η δική μας δημοκρατία..

Και φυσικά ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι πραγματικός δημοσιογράφος, δεν θα αναφερόταν ποτέ με τον όρο: κάνα τραβεστί ούτε τίποτα τέτοιο. Εσείς δεν ξέρω τι επαγγέλλεστε και έχετε το δικαίωμα του Θεού να κρίνετε τους πάντες και τα πάντα με κάποιες μανίες.. ( Τριανταφυλλόπουλος, Λαζόπουλος και τώρα Θεοδωράκης ).

Ας μάθουμε λοιπόν να κρίνουμε σωστά, να δούμε την πραγματική έννοια του εν λόγο βίντεο που σατιρικό είναι αλλά και περνάει τις αλήθειες που ακούγονται και εγώ σα νέα μαζί με μια μεγάλη μερίδα κόσμου, αν και δεν το πιστεύετε, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε ένα λιγότερο φανατισμένο έθνος και την βαθιά πίστη ότι όλοι είμαστε το ίδιο.. άνθρωποι.. Τα σύνορα είναι κατασκευάσματα… η ψυχή όμως του ανθρώπου όχι.

Τέλος, θεωρώ πολύ χειρότερη την αναπαραγωγή σχολίων You tube : πρεζόνι, δόση κλπ. Κλπ γιατί θίγει μια ακόμη ευαίσθητη ομάδα."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

από troktiko

1 σχόλιο:

  1. Επειδη σε βλεπω να εχεις ανοιξει τα... ποδια σε οτιδηποτε αποχαυνωτικο και ανθελληνικο,αν ειδες αυτες τις ημερες απο τα ντοκυμανταιρ τους ανθρωπους που εζησαν το '40,και τις συνθηκες και τον πολεμο που τους εξουθενωσε θα το βουλωνες.Γιατι απο οτι λες εισαι πολυ νεα,και θα πρεπει να ντρεπεσαι που αλλοι πεθαναν και βασανιστηκαν,και συ χωρις τσιπα τα ισοπεδωνεις ολα,εφοσον αποδεχεσαι την μειοδοσια,η την 'αντικεμενικοτητα' καποιου φερεφωνου της εξουσιας.Αυτα περι 'αλλης πλευρας' και παπαριες θα μας φερουν ηττημενους μεσα στην ιδια μας την χωρα.Γιατι υπαρχουν αφελεις η εγκαθετοι σαν και σενα που προσπαθουν να αφουγκρασθουν την αλλη πλευρα.Μια πραγματικοτητα που σιγα σιγα εξελισσεται σε εφιαλτη για ολους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή