Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Ρέθυμνο: Τρεις ληστείες σε 10 ημέρες!

Χθες “χτύπησαν” υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας

Έντονα προβληματισμένοι είναι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στον νομό Ρεθύμνου μετά και το τρίτο “χτύπημα” ληστών μέσα σε μόλις 10 ημέρες! Ήταν η σειρά του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στην Καλλιθέα να γίνει στόχος δύο θρασύτατων ληστών που χθες το μεσημέρι, λίγα  λεπτά πριν τις 12, κατάφεραν να αποσπάσουν 15 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία,
αφού πρώτα μπήκαν μέσα σπάζοντας τη τζαμαρία με σφυρί! Η  ληστεία σημειώθηκε όταν δύο άντρες, που φορούσαν κράνη, έφτασαν έξω  από την τράπεζα με μηχανή, την οποία στάθμευσαν στον πλαϊνό δρόμο. Κατέβηκαν και κατευθύνθηκαν κατευθείαν προς την είσοδο, κρατώντας ο ένας ένα όπλο και ο δεύτερος ένα σφυρί. Άνοιξαν την κεντρική είσοδο και αντί να κατευθυνθούν στην πόρτα ασφαλείας -που χρειάζεται μία σχετική καθυστέρηση για να ανοίξει- ο ένας από αυτούς έσπασε με το σφυρί την πλαϊνή τζαμαρία και οι δύο ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα και απείλησαν τους υπαλλήλους με το όπλο, ζητώντας τους τα χρήματα από τα ταμεία.
Αμέσως μόλις πήραν στα χέρια τους τα χρήματα διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με τη μηχανή, που είχαν σταθμεύσει έξω από το υποκατάστημα.
Οι θρασύτατοι ληστές εκμεταλλεύτηκαν τις έντονες καιρικές συνθήκες, αφού εκείνη την ώρα -όπως και όλο το πρωί χθες- έβρεχε καταρρακτωδώς και υπολόγισαν στην αυξημένη κίνηση που είχε δημιουργηθεί στους δρόμους, ότι δηλαδή η πρόσβαση προς την τράπεζα από τα περιπολικά της Αστυνομίας θα γινόταν δυσκολότερη. Παράλληλα, είχαν φροντίσει να προνοήσουν να ξεπεράσουν τον “σκόπελο” της πόρτας  ασφαλείας, που έχει τοποθετηθεί στις περισσότερες πια τράπεζες και στο Ρέθυμνο για να αποφεύγονται οι ληστείες και έτσι με το σφυρί έσπασαν την τζαμαρία και εισέβαλαν, τρομοκρατώντας τους πάντες μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας.
Οι υπάλληλοι της τράπεζας αμέσως μετά τη ληστεία, η οποία κράτησε ελάχιστα μόλις λεπτά, ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές. Στο σημείο έφτασαν λίγη ώρα αργότερα ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, ταξίαρχος Μανώλης Παραβολιδάκης, ο διευθυντής Ασφαλείας, Παντελής  Μουρτζανός και άλλοι αξιωματικοί και αστυνομικοί, οι οποίοι ξεκίνησαν  τις έρευνες για να συλλέξουν όλα τα στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.
Οι αστυνομικοί φυσικά πήραν μαζί τους το σφυρί, το οποίο οι δράστες είχαν πετάξει στο πάτωμα δίπλα από τα συντρίμμια της τζαμαρίας, ενώ θα λάβουν καταθέσεις από όσους εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα στην τράπεζα.
Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι τη στιγμή που έφταναν έξω από το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας οι δύο ληστές “συναντήθηκαν” με μία γυναίκα που εκείνη την ώρα πήγαινε προς τους κάδους που είναι τοποθετημένοι στον πλαϊνό δρόμο για να πετάξει τα σκουπίδια της. Και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες διέφευγαν την ώρα που η κυρία επέστρεφε, πράγμα που σημαίνει ότι η ληστεία δεν διήρκεσε παρά ελάχιστα λεπτά.
 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας της Καλλιθέας γίνεται για τρίτη φορά, μέσα σε λίγα χρόνια, στόχος ληστών, ενώ φυσικά δεν μπορεί παρά να προβληματίζει το γεγονός ότι μόλις μέσα σε 10 ημέρες στον νομό Ρεθύμνου έχουν σημειωθεί τρία διαφορετικά “χτυπήματα”. Το πρώτο ήταν τα ξημερώματα της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου στο κατάστημα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στον Φουρφουρά, όταν οι δράστες είχαν “ξηλώσει” το χρηματοκιβώτιο από το κατάστημα, χρησιμοποιώντας  μπουλντόζα. Η λεία τους ήταν 90 χιλιάδες ευρώ. Πέντε μέρες αργότερα, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, άγνωστοι δράστες, με τη χρήση και πάλι μπουλντόζας, αφαίρεσαν από την είσοδο εταιρείας στον Λατζιμά μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα που υπήρχαν σε αυτό, περίπου 137 χιλιάδες ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.
Η έξαρση των ληστειών έχει προβληματίσει και τους πολίτες, οι οποίοι στο άκουσμα και της χθεσινής ληστείας δεν έκρυψαν ότι αισθάνονται ανασφαλείς από τη δράση των εγκληματικών στοιχείων.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου μελετά, δε, το σχέδιο με το οποίο θα καταφέρει να αναπτύξει περισσότερα μέτρα εντός και εκτός πόλης, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας και να αποτραπούν ανάλογες εγκληματικές ενέργειες.
haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου