Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Εφυγε η “ψυχή” των συσσιτίων της Σπλάντζιας

Η “ψυχή” του φιλόπτωχου συσσιτίου της Σπλάντζιας, ο άνθρωπος χάρη στον οποίον, εκατοντάδες άτομα έχουν φαγητό, δεν ζει πια.
Ο Μανώλης Μαριακάκης, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών. Αφησε την τελευταία του πνοή νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Χανίων, στο οποίο εισήχθη πριν μερικές ημέρες με αναπνευστικό πρόβλημα για να διαπιστωθεί πρόβλημα στα νεφρά του.
Η αιτία θανάτου είναι νεφρική ανεπάρκεια.
Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Ο Μανώλης Μαριακάκης ήταν ο ιδρυτής των συσσιτίων Σπλάντζιας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου “Φιλόπτωχοι Αδελφοί”. Ηταν ένας άνθρωπος που εννοούσε να μοιράζεται, να ζει στο εμείς και όχι στο εγώ. Και σ’ όλη τη ζωή του μοίρασε αγάπη προς τον συνάνθρωπο γιατί αγαπούσε τους ανθρώπους. Και ήταν πάντα στο πλευρό των ανήμπορων συμπολιτών μας.
Το 1963 με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε ο σύλλογος «Φιλόπτωχοι Αδελφοί - Φιλόπτωχο Συσσίτιο» που μέχρι σήμερα λειτουργεί χωρίς διακοπή στην υπηρεσία της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, καθώς όλο τον χρόνο προσφέρει: δωρεάν φαγητό σε άπορες οικογένειες και άτομα που έχουν ανάγκη και δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη στο οδοντιατρείο του συλλόγου, με το οποίο συνεργάζονται εθελοντικά δεκατρείς οδοντίατροι. Επιπλέον, δημιούργησε και λειτουργεί βιβλιοθήκη και παιδική βιβλιοθήκη αλλά και αίθουσα με υπολογιστές για να κάνουν μαθήματα αφιλοκερδώς τα φτωχά παιδιά της περιοχής.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ”
Σε χθεσινό ψήφισμα των συσσιτίων αναφέρεται:
“Το Δ.Σ. του Φιλόπτωχου Συσσιτίου - Φιλόπτωχοι Αδελφοί Σπλάντζιας Χανίων συνήλθον εκτάκτως με την αγγελία του θανάτου του Μανώλη Μαριακάκη, ιδρυτού των συσσιτίων Σπλάντζιας και μέλους του Δ.Σ. των Συσσιτίων Φιλόπτωχοι Αδέλφοι. Αποφασίζει όπως το Δ.Σ. παραστεί εις την κηδείαν του εκλιπόντος και αντί στεφάνου να παραθέσει γεύμα εις μνήμη του και να αναρτηθεί η φωτογραφία του στην αίθουσα των συσσιτίων”.
haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου